Na de uitvaart

de uitvaart

To-do na de uitvaart

U krijgt van ons een Nazorg service die u helpt zaken te regelen. Het zogenaamde Nabestaandendesk.

Bidprentjes meegeven of later Dankkaartjes versturen. Sommige mensen vinden het fijn om bedankkaartjes te versturen. Dit gebeurt meestal enkele weken na de uitvaart. Het moet niet, het mag. Wij kunnen u hierbij natuurlijk helpen.

Grafmonumenten, asbestemming en urnen.
U hoeft geen haast te hebben met het (laten) maken van een grafbedekking, monument of urn. U mag daarvoor de tijd nemen. Het kan een goede stap zijn in het proces van rouwverwerking om op een gegeven moment echt een speciaal moment van aandacht te hebben om bijvoorbeeld de as op te halen bij het crematorium. Of om de as te verstrooien met een kleine groep intimi. Of om naar het graf te gaan kijken als het uiteindelijke monument geplaatst is. Een aantal suggesties vindt u op de pagina grafmonumenten en grafstenen. Tevens vindt u op onze inspiratiepagina’s informatie over urnen en over andere asbestemmingen.

Opruimen en loslaten

Misschien bent u, na het overlijden van bijvoorbeeld uw laatste ouder, degene die het (ouderlijk) huis op gaat ruimen. Dan komt er natuurlijk heel veel op u af. Toch kan dit ook een heel belangrijk onderdeel zijn in het rouwproces en in het loslaten van dat wat u misschien liever had vastgehouden, maar waar toch geen ontkomen aan is.

Er kan verschil in behoefte van bijvoorbeeld de kinderen zijn als het ouderlijk huis moet worden opgeruimd. Het ene kind wil alles zo snel mogelijk maar het andere kind wil de tijd nemen. Gun elkaar de tijd. Het kan nooit opnieuw.

Herinneringen vastleggen

Een idee is om te fotograferen wat wellicht voorgoed verdwijnt: de inrichting van het ouderlijk huis, de laatste bloemen in de tuin van uw moeder, de zolder waar de schommel nog hangt. Het theeservies wat u eigenlijk niet wilt houden maar misschien nog eens wilt zien.

Er zijn zoveel dierbare dingen en momenten die u misschien later nog eens wilt terug zien. U kunt dit zelf doen. Maar u kunt hiervoor ook een professionele fotograaf benaderen. Wij kunnen u een aantal fotografen aanbevelen. Bijvoorbeeld Jacqueline Dersjant – ‘Dag Huis’.

Rouwen

Wij zijn geen rouwdeskundigen maar we hebben wel een aantal doorverwijs-tips voor u verzameld. 

Mocht u een nagesprek met ons wensen dan kan dat altijd.

Wij zullen u indien nodig, zo goed mogelijk helpen en doorverwijzen.

Enkele suggesties:

Netwerk Hemelrijk – voor (jonge) weduwes met kinderen

Achter de regenboog  – voor kinderen en jongeren in Nederland die te maken krijgen met de dood.

Carine van Kappeyne van de Coppello – praktijk voor verlies  

Tim Overdiek Counseling – is na eigen ervaring rouwtherapeut geworden. Niet alleen voor mannen maar wel in het bijzonder voor mannen. Tevens schrijver van boeken over dit onderwerp. ‘Tranen van liefde’ en ‘Als de man verliest.’

Blog van Wouter over zijn overleden vrouw Claar – een mooi blog dat Wouter heeft voortgezet nadat Claar overleden is. Wij hebben haar uitvaart begeleid en waren onder de indruk van ‘Alles’! Wouter is een geweldige man met goede teksten die er toe doen.

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.