Grafstenen | grafmonumenten

Grafmonumenten

Er is ontzettend veel mogelijk. Zoveel mensen, zoveel smaken. Gaat u maar eens rondlopen op een begraafplaats en laat u verrassen door de veelzijdigheid van de grafbedekkingen en monumenten.

Heel veel graven zijn bedekt met een grafsteen, liggend en/of staand. Maar dat is geen verplichting. Als u iets heel anders wilt dan mag dat ook. Denkt u dan aan hout, mozaïek, glas, plexiglas, een zwerfkei, alleen groene beplanting, schelpen.

Een grafsteen kopen. Wat kost een grafsteen?

Het zal u niet verbazen, de kosten van een grafsteen variëren enorm. Het is onmogelijk hier een goed antwoord op te geven. Laat u inspireren op een begraafplaats en kijk goed rond, ook via het internet.

De tekst op een grafsteen

Wat zet u op een grafsteen? De naam van de overledene, geboortedatum, datum van overlijden?

Of een mooie dichtregel? Er is geen wet die voorschrijft wat er op een grafsteen moet staan. Ook hier is ons advies, gaat u eens wandelen over begraafplaatsen en laat u inspireren door de veelheid van grafbedekkingen.

Een kruidentuintje of bloementuin op een graf

De ouders die hun jonge dochter verloren hebben van het graf een kruiden- en bloementuintje gemaakt. De dochter wilde kok worden en kookte de sterren van de hemel voor haar ouders en oudere zus. Op deze manier houdt het gezin de herinnering aan hun dochter in leven.

U hoeft geen grafsteen te kiezen.
U kunt het graf ook laten begroeien met mooie planten of het graf helemaal bedekken met schelpen die u raapt als u strandwandelingen maakt. Of u zet een vogeldrinkbakje op het graf. Als u bloemen zaait dan draagt u op die manier bij aan de biodiversiteit en dat kunnen we allemaal heel goed gebruiken.

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.