Rouwvervoer

de uitvaart

Is een rouwauto verplicht?

Het is niet verplicht om een overledene met een rouwauto te vervoeren. U mag dat doen met uw eigen vervoer mits geschikt. Denk aan een stationwagen, een busje, een camper, een motor met zijspan of een boot. We kunnen het zo gek niet bedenken of het mag.

Wel is het verplicht dat de overledene bedekt over de openbare weg vervoerd moet worden. Dus hij/zij mag niet open en bloot zichtbaar zijn tijdens het vervoer.

In de praktijk gaat het toch ook vaak om wat praktisch en haalbaar is.

Op onze inspiratiepagina vindt u meer informatie en voorbeelden van rouwvervoer.

Rouwvervoer in Amsterdam

Te huur zijn rouwauto’s in allerlei uitvoeringen: een standaard zwart of grijs, de Landrover rouwauto, een Volkswagenbusje, diverse Oldtimers, de Uitvaartbus of de Uitvaartboot en meer. Voor een meer duurzame keuze is de Rouwbakfiets, de Uitvaartfiets of de Tesla een mogelijkheid.

Wat kost een rouwauto?

Een standaard zwart of zilvergrijze rouwauto kost € 264. Dat is de prijs voor twee uur beschikbaarheid. Als de begrafenisauto langer nodig is dan komt er wachtgeld bij. Kiest u voor een bijzondere rouwauto dan zullen de kosten wat hoger zijn. 

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.