Afscheidsbijeenkomst​

de uitvaart

Afscheidsbijeenkomst

En dan komt de dag van de uitvaart waarop u met elkaar afscheid neemt in grote of kleine kring. Hier is heel veel mogelijk. U mag het vormgeven zoals u wilt.

U kunt ervoor kiezen om alles op één locatie te laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de aula van een crematorium en aansluitend de koffiekamer aldaar voor de condoleance. Dit is praktisch omdat er niet verplaatst hoeft te worden, vaak handig voor mensen die van verder weg komen.

U kunt ook kiezen voor meerdere locaties. Bijvoorbeeld een alternatieve locatie voor de afscheidsbijeenkomst waarna u met elkaar de overledene naar het crematorium of de begraafplaats brengt. De nazit/condoleance kan dan eventueel op weer een andere locatie plaatsvinden.

Er zijn heel veel alternatieve locaties voor een afscheidsbijeenkomst. Wij denken graag met u mee en hebben contact met mooie uitvaart locaties.

Aula’s van crematoria en begraafplaatsen in Amsterdam.

Overledene in kleine kring wegbrengen

Wat steeds vaker voorkomt is dat de overledene in kleine (familie)kring wordt weggebracht naar de begraafplaats of het crematorium. De overige gasten zwaaien dit gezelschap dan uit na de afscheidsbijeenkomst.

Overledene met z'n allen uitzwaaien

Een ander scenario is dat iedereen de overledene uitzwaait na het afscheid. De overledene wordt dan door de rouwauto chauffeur vergezeld door uw uitvaartbegeleidster naar zijn of haar laatste bestemming gebracht.

Afscheid in eigen huis

Een afscheid kan ook in uw eigen woonhuis en/of tuin worden georganiseerd. Zeker als het afscheid in kleine kring plaatsvindt is het eigen woonhuis of dat een van een familielid of vriend een hele goede optie. 

Afscheid in de buitenlucht

Tegenwoordig hebben sommige begraafplaatsen of crematoria ook een buitenaula. Bijvoorbeeld Zorgvlied en ook Westerveld in Driehuis. Op natuurbegraafplaatsen vindt het afscheid heel vaak in de buitenlucht plaats. 

Wat trek ik aan naar een begrafenis? Hoe hoort het eigenlijk?

Als u zich afvraagt hoe het hoort.

In deze tijden van uiteenlopende meningen van wat wel en niet hoort weet niet iedereen meer wat te doen.

U kunt hier meer over lezen in het artikel over uitvaartetiquette.

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.