Eerste stappen

bij overlijden

Uw dierbare is overleden, wat nu?

Als uw geliefde thuis is overleden, is het belangrijk om eerst de (huis)arts te bellen. Nadat de arts de oorzaak van het overlijden heeft vastgesteld en een verklaring van overlijden heeft afgegeven, kunnen wij naar u toekomen. U hoeft ons echter niet meteen te bellen; u mag de tijd nemen en nog rustig samen zijn bij de overledene. Er is geen haast.

Wanneer u ons belt, bespreken wij wat er op dat moment nodig is en overleggen wij wanneer wij naar u toe komen. Zodra wij bij u zijn, zetten we de eerste stappen: de laatste verzorging en de opbaring. Vaak worden de eerste details van de uitvaart op dezelfde dag besproken maar als blijkt dat dat te zwaar is dan verplaatsen we dat naar de volgende dag. Er komt opeens veel op u af. U maakt een hectische, emotionele tijd door waarin u veel praktische beslissingen moet nemen. Het is belangrijk om in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart momenten van rust te creëren. Hiervoor kunt u met een gerust hart bij Rooshert terecht.

Als iemand overlijdt in een ziekenhuis, verpleeghuis of het buitenland gelden er andere regels maar ook dan kunt u bij ons terecht.

Overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis

Bij overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis heeft u te maken met protocollen. Dit verloopt natuurlijk anders dan bij een overlijden thuis. Maar ook nu bent u vrij om te bepalen welke uitvaartondernemer u kiest.   

Als u ons belt bespreken wij de volgende stap: naar huis of naar een uitvaartcentrum? Bij overlijden in de nacht in een ziekenhuis voldoet het als u ons ‘s ochtends belt. Bij twijfel kunt u eerder contact met ons opnemen.

Overlijden in het buitenland

Bij overlijden in het buitenland hebben we te maken met weer andere regels en procedures. Als u ons belt om het overlijden te melden bekijken we op dat moment wat er nodig is en wat er in gang gezet moet worden. Meestal zult u ook al contact hebben met een verzekeringsmaatschappij die u door de eerste stappen heen leidt.

Creatieve en flexibele begrafenis
onderneming Amsterdam

Rooshert is een uitvaartonderneming in Amsterdam die flexibel en creatief durft te denken. Qua afscheidsbijeenkomsten kan en mag er namelijk veel, waardoor u een persoonlijke begrafenis of crematie kunt organiseren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om juist voor een traditioneel afscheid te gaan, of zowel oude als nieuwe gebruiken te combineren. Waar het om gaat is dat het afscheid waardevol en troostrijk is voor u en uw naasten. Bij Rooshert luisteren wij daarom altijd goed naar uw wensen en inbreng. Daarnaast geven wij u persoonlijke aandacht en zijn wij toegewijde gesprekspartners.

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.