Kist | Mand | Baar | Wade​

de uitvaart

Een grafkist kiezen

Als u een grafkist zoekt op internet is het aanbod van kisten, manden, opbaarplanken en wades zeer uitgebreid. Wij hebben een selectie gemaakt die wij u laten zien. U kunt een kist ook zelf kopen bij een kistenmaker of misschien wilt u zelf een grafkist maken? In dat geval kunnen wij u adviseren waar u op moet letten.

Welke soorten grafkisten zijn er? Er is veel keuze, ook in verschillende materialen: hout, houtvezels, karton, riet, wilgentenen, bamboe.

Wat kost een grafkist? De prijs is afhankelijk van het ontwerp en het materiaal. De prijzen variëren tussen de 300 en 1200 euro.

En heel bijzonder is de ‘Loop-of-life’, een kist gemaakt van mycelium.  Eén worden met de natuur en laat nieuw leven bloeien. De Loop Living Cocoon is ’s werelds eerste levende doodskist die de aarde juist verrijkt.

Kist

Er zijn kisten in verschillende ontwerpen en materialen. Kisten zijn meestal van hout. Populieren, vuren, eiken, grenen maar er ook bestaan er kisten van karton.

Een kist is door het materiaal en de vorm een stevig beschermend omhulsel.

Mand

Manden worden gemaakt van materialen zoals wilgentenen, bamboe, rotan, riet, of abaca.

Een mand is een omhulsel dat bescherming biedt en openheid tegelijkertijd. Er is nog contact met lucht en licht.

Opbaarplank

Gebruikte materialen kunnen zijn: populierenhout, zeegras, wilgentenen, beuken multiplex, massief grenen.

Altijd gecombineerd met een (lijk)wade of doek waarmee de overledene wordt ingewikkeld of toegedekt.

Wade

Het wikkelen in een wade geeft een beschermd en zacht gevoel en is tevens een mooie rituele handeling. De wade kan iedere dag iets verder dichtgevouwen worden. 

Tot het laatst is er de mogelijkheid de overledene aan te raken, hij/zij blijft tastbaarder aanwezig, letterlijk.

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.