Wat doen we met de as?

Al wandelend de as verstrooien

Een bijzonder product is de Tolad. Een wandelstok waarin de as zit. Tijdens de wandeling door de natuur, het bos, het strand wordt de as langzaam verspreid en zal opgaan in de aarde.

Never ending porselein

Bijzondere herinneringsobjecten Studio Zand .

Sieraden en objecten van versteende as.
As, getransformeerd in een porseleinen object om te bewaren, te koesteren en te herinneren aan de overleden dierbare.
Met porseleingrondstoffen en de as stellen we uiterst zorgvuldig een hoogst persoonlijk porselein samen.

Koester de kunst van het herinneren

Koesters zijn mini urnen, ashangers en gedenkdozen gemaakt van natuurlijke materialen, die je helpen om het verlies van een dierbare te dragen. Je kunt de Koester om je hals dragen, meenemen in je broekzak of op een speciale plek in je huis bewaren. Koesters passen overal en bieden op elk moment troost. Zo bieden ze houvast en steun tijdens de rouwverwerking.

In een boom opgaan

Wilt u doorleven in een boom na uw dood? Daarvoor zijn ook verschillende mogelijkheden bedacht. U kunt de as laten verwerken in de wortelkluit van een jonge boom of u kunt de as begraven bij een boom. Ook een mogelijkheid is een mooie heester of struik ter herinnering te planten

Op die manier kunt u herdenken en stilstaan, in de natuur, bij uw dierbare. En een boom leent zich natuurlijk ook prachtig voor een omhelzing. 

Leven na het leven

Assieraden

Bij The Gold Experience vinden wij een paar prachtige assieraden. Van verschillende materialen, vormen en uitvoeringen. Allemaal zeer persoonlijk en in opdracht te laten maken.

U kunt door een edelsmid oude sieraden laten vermaken tot een nieuw sieraad waarin u een beetje as laat verwerken. Zo draagt u de herinnering op verschillende manieren en op geheel eigen wijze met u mee.

Waar moet ik het zoeken

Aanbevelingen voor assieraden, grote en kleine urnen
in verschillende vormen en materialen en andere asbestemmingen:

Saskia de Rooy voor urnen en beelden in opdracht
Altaartjes en Urnen van Marjoke de Heer
Urn met foto van Miomind

Lichtpuntjes, herrinneringsdoosjes en urnen van Tess Keramiek

Leven na het leven: opgaan in een boomkluit of in het water….

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.