Begraven

de uitvaart

Begrafenis in Amsterdam en omstreken

Voor begraven in Amsterdam zijn er veel mogelijkheden. De Amsterdamse begraafplaatsen zijn er in alle delen van de stad. De grootste Amsterdamse begraafplaatsen zijn Zorgvlied in Amsterdam Zuid (eigenlijk Amstelveen) en De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost en in Amsterdam West is begraafplaats Westgaarde. In Amsterdam Noord is begraafplaats De Nieuwe Noorder. Al deze uitvaartlocaties hebben ook een crematorium. 

En er zijn nog meerdere kleinere zeer sfeervolle, begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving. Denkt u aan St Barbara en ook aan Vredenhof, beiden in Amsterdam West. Voor een begrafenis in Amsterdam en omstreken kunnen wij u goed informeren. 

Men kiest vaak voor begraven omdat er behoefte is aan een plek om heen te kunnen gaan. Maar ook kan het traditie zijn binnen een familie, is er een familiegraf of mag er uit religieuze overwegingen niet gecremeerd worden.

Algemeen graf

Een algemeen graf is een graf dat wordt toegewezen door de begraafplaatsbeheerder. Hierin worden mensen die elkaar niet gekend hebben begraven. Er is geen mogelijkheid tot verlenging en dit houdt in dat nadat de verplichte tien jaren grafrust, van de overledene die bovenin ligt, verstreken zijn het hele graf ophoudt te bestaan. 

Een algemeen graf is de goedkoopste graf-optie. Toch verschillen de prijzen op de diverse Amsterdamse begraafplaatsen. U kunt de tarieven terugvinden op websites van de begraafplaatsen of u kunt het ons vragen.

Particulier graf

Als u kiest voor een zogenaamd particulier graf, dan mag u zelf een graf uitkiezen. Een begraafplaatsmedewerker zal u begeleiden over de begraafplaats en alle beschikbare plekken aanwijzen. Het gekozen graf staat tot uw beschikking voor een bepaalde huurtermijn, minimaal voor tien jaren. Er kan daarna verlengd worden. Het graf wordt ook vaak Familiegraf genoemd.

Heel vaak kunnen er dus meerdere mensen uit dezelfde familie (of wie dan ook, maar dat is uw eigen keuze) in begraven worden. De tarieven op de Amsterdamse begraafplaatsen verschillen. Wij informeren u graag hierover.

Natuurbegraven

Op een natuurbegraafplaats  liggen de graven in een natuurlijke omgeving. Dit kan een bos- of parkachtig landschap zijn, of een landgoed. Natuurbegraafplaatsen zijn ruim van opzet en de natuur blijft intact. Ook kan er nieuwe natuur ontstaan. De graven zijn voor eeuwig en liggen schijnbaar willekeurig verspreid; er is geen ordening door heggen, grafstenen, grafnummers of ornamenten. Soms is er ruimte voor een zwerfkei als herkenningspunt, maar soms is alleen een houten boomschijf met een tekst toegestaan. Deze vergaat na enige tijd, en dan is er niets meer dan natuur. Op natuurbegraafplaatsen is er meestal ook ruimte voor asverstrooiing of het begraven van een urn.

Begraafplaatsen in Amsterdam

Zorgvlied – Amsteldijk 273  (Stadsdeel Zuid)
De Nieuwe Ooster – Kruislaan 126  (Stadsdeel Oost)
De Nieuwe Noorder – Buikslotermeerdijk 83 (Stadsdeel Noord)
Sint Barbara – Spaarndammerdijk 31  (Stadsdeel West)
R.K. Buitenveldert – Fred. Roeskestraat 10 (Stadsdeel Zuid)
Vredenhof – Haarlemmerweg 367 (Stadsdeel West)
Westgaarde – Ookmeerweg 275 (Stadsdeel Nieuw West)

Dorpsbegraafplaatsen in Amsterdam-Noord

Nieuwendam – Brede Kerkepad 6

Buiksloot – Buiksloterkerkpad 10

Schellingwoude – Wijkergouw 6 

Natuurbegraafplaatsen in de omgeving van Amsterdam

Natuurbegraafplaatsen in Nederland

Nederland kent 38 natuurbegraafplaatsen.

Rooshert begeleidt u graag wanneer u hiervoor kiest.

 

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.