Keuzes

kosten

Keuzes

Een deel van de kosten kunt u zelf beïnvloeden; globaal genomen is begraven duurder dan cremeren. Prijzen van kisten variëren van enkele honderden euro’s tot meer dan duizend euro. U kunt de kist zelf maken of kiest u voor een (zelfgemaakte) wade op een opbaarplank?
 
Overige variabele kosten kunnen zijn: een advertentie in het NRC of Stadsblad of geen advertentie. Kiest u voor een papieren rouwkaart of een digitale kaart? Organiseert u rouwbezoek bij u thuis of vindt het in een uitvaartcentrum plaats?
 
Moet ik een rouwauto huren? Wilt u de overledene met een eigen auto vervoeren of kiest u voor een rouwauto of de uitvaartbus? Officiële volgauto(‘s) of eigen vervoer of op de fiets? Cake of petit fours? Kopje soep met een bruine boterham of prosecco met een hapje zalm?
 
Gaan we naar een aula of naar een alternatieve locatie? Zijn er professionele dragers gewenst of dragen familie en vrienden zelf? Is de afscheidsbijeenkomst mogelijk in uw eigen huis of tuin misschien? In dat geval kunt u ook zelf de catering (laten) verzorgen. Een uitvaartfotograaf? Bloemen, kaarsen, livemuziek, livestream?
 
U mag het zeggen. Wij helpen u daar graag bij.

Bijkomende kosten​

Onder andere bloemen, kaarsen, (live)muziek, catering, begraafplaatskosten zoals een rijdende baar en/of grafgroen. Er is een apart tarief voor de asbewaring (wettelijk dient de as minimaal één maand in het crematorium bewaard te worden voordat de as de uiteindelijke bestemming krijgt). Na de uitvaart komen er eventueel nog kosten bij, zoals een (graf)monument, een urn,  een as-sierraad. Jaarlijks ontvangt u een rekening van de begraafplaats voor het onderhoud van het graf. In veel gevallen kan dit ook in één keer afgekocht worden. 

Uitvaartverzekering

Van mensen met een uitvaartverzekering krijgen wij regelmatig de vraag of wij ook hun uitvaart mogen regelen. En het antwoord is ‘Ja, dat mag.’  U bent helemaal vrij om de uitvaartondernemer te kiezen die u wenst. Wij werken samen met alle uitvaartverzekeraars dus ongeacht waar u verzekerd bent kunt ons benaderen om uw uitvaart te regelen. 

Uitleg over de verschillende soorten uitvaartverzekering vindt u hier. En ook antwoord op de vraag of het verstandig is om u te verzekeren voor een uitvaart.

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.