Uitvaartverzekering

kosten

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Van mensen die een uitvaartverzekering hebben krijgt Rooshert regelmatig de vraag of wij ook hun uitvaart mogen regelen. En het antwoord is ‘Ja, dat mag.’  U bent helemaal vrij om de uitvaartondernemer te kiezen die u wenst dus ongeacht waar u verzekerd bent kunt ons benaderen om uw uitvaart te regelen. 

Uitleg over de verschillende soorten uitvaartverzekering vindt u hieronder. En ook antwoord op de vraag of het verstandig is om u te verzekeren voor een uitvaart.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een naturaverzekering en een kapitaalverzekering.

De naturaverzekering is een pakketverzekering waarin na overlijden een aantal diensten en artikelen worden uitgekeerd.  Bij een kapitaalverzekering is dit een vrij te besteden bedrag. Ook zijn er combinaties van deze twee verzekeringen mogelijk.

Kosten uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van de leeftijd waarop u de uitvaartverzekering afsluit en de waarde van het pakket of de hoogte van het uit te keren bedrag. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot achttien jaar gratis meeverzekerd.

De kosten lopen uit een van een tientje tot een paar tientjes per maand. 

Wat kost een begrafenis zonder verzekering?

Afhankelijk van de keuzes die er gemaakt worden liggen de kosten voor een uitvaart met begrafenis zonder verzekering over het algemeen tussen de € 5.500 en € 11.000. Hier zijn de kosten voor een grafmonument niet bij inbegrepen. Leest u verder op Begrafenis. Maar Rooshert verzorgt ook uitvaarten voor een heel klein budget als dat uw wens is.

Wat kost een crematie zonder verzekering?

Een uitvaart met crematie kost over het algemeen minder dan een uitvaart met een begrafenis. De kosten voor een uitvaart met een crematie liggen gemiddeld tussen de € 5.000 en de € 10.000. Leest u verder op Crematie. Maar: Rooshert verzorgt ook uitvaarten voor een heel klein budget als dat uw wens is.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Onze vaders zeggen altijd: ‘je verzekert je voor zaken waarvan je niet zeker weet of ze gebeuren en die als ze gebeuren grote financiële gevolgen hebben.’ Als er een ding zeker is dan is het dat het aardse leven eindig is. Wij hebben daarom reserves opzij gezet voor onze uitvaart.  

Of u wel of geen uitvaartverzekering afsluit is geheel afhankelijk van uw situatie en kunt u met uw naasten en/of een financieel adviseur bespreken. 

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.