Dit zijn wij

Anne Margriet van de Kaa

Uitvaartbegeleider, uitvaartverzorger, Rooshert Amsterdam
Ik heb theaterwetenschap gestudeerd, drie kinderen gekregen, een B&B gerund en in de culturele Amsterdamse sector gewerkt. En toen wilde ik iets anders. Ik heb de uitvaartopleiding Meander gedaan in 2007 en ben vervolgens uitvaartland gaan verkennen. Een hele bijzondere wereld vol avonturen en dynamiek. Maar vooral, zo is gebleken, een wereld waar heel veel lieve mensen rondlopen, met verdriet en kracht en mooie verhalen. Rooshert bestaat sinds 2009. Nu, bij het ter perse gaan van onze nieuwe website.....

in 2022, zijn mijn kinderen volwassen en woon ik, met mijn liefste man en onze hond, achter Artis aan het Entrepotdok vanwaaruit Rooshert bestierd wordt. En inmiddels, ruim 12 jaar en vele uitvaarten verder, weet ik dat dit werk bij me past en doe ik dit werk op mijn manier. Met zoveel mogelijk rust en tijd. Ik werk heel graag voor één familie tegelijkertijd omdat ik weet dat dat het allerfijnste is voor zowel mijn klanten als mijzelf. Door dit werk ben ik anders, directer in het leven gaan staan. Ik ben doordrongen van het belang van leven in het hier en nu en ik koester de liefde en vriendschap in mijn leven. We kunnen het niet over doen maar we kunnen wel iedere dag weer opnieuw proberen het zo lief mogelijk te doen.

Update 2022: Annemarie van der Heijden is mijn nieuwe, veelzijdige, liefdevolle en inspirerende compagnon. Ik ben zo blij dat wij elkaar gevonden hebben. Rooshert werkt vanuit een sterke basis, dat zijn wij. Voor u.

Annemarie van der Heijden

Uitvaartbegeleider, uitvaartverzorger, Rooshert Amsterdam
Kunstacademie, fotografie, vormgeving, styling en productiewerk. Ik heb het allemaal met veel plezier en toewijding gedaan. Jarenlang had ik hiernaast de wens om de uitvaartopleiding Meander te gaan volgen. Met een opa die ook in dit vak zat ben ik opgegroeid met de gedachte dat het misschien wel onmogelijk is om het leven lief te hebben als we de gedachte aan de dood niet kunnen verdragen. Uiteindelijk heb ik de stap genomen en heb ik deze bijzondere opleiding in 2021 afgerond. Hierna ben ik met Anne Margriet in contact gekomen. De klik.....

was er direct. Wij inspireren en voelen elkaar goed aan.

Sinds 2022 werken wij als partners samen. Als uitvaartbegeleider kan ik mijn levenservaring goed combineren met alles wat dit vak van mij vraagt en wat ik graag geef. Met liefde en aandacht help ik u om op een passende manier invulling te geven aan het afscheid van uw geliefde. Vanuit de geest van de overledene en met ruimte voor al uw gevoelens en wensen help ik u graag in de dagen voorafgaand de uitvaart en de dag van de uitvaart zelf.

Naast mijn werk als uitvaartbegeleider maak ik met mijn partner Barend van Herpe wet plate portretten in onze Silver Portrait Store. Wij leven in hartje Amsterdam samen met onze lieve hond Noor.

Rooshert werkt samen met vakkundige collega’s die kunnen inspringen en bijstaan als dat nodig is.
Een grote uitvaart vergt veel begeleiding, met name op de dag van de uitvaart zelf.
In zo’n situatie is het bijzonder waardevol om met een sterk team de kwaliteit van de afscheidsbijeenkomst te waarborgen.
Samen staan we garant voor een stijlvol afscheid, dat tot in de puntjes goed geregeld is. 

Caroline

Caroline van Wensen freelance uitvaartbegeleidster bij Rooshert Amsterdam
Caroline van Wensen


De dagen rondom overlijden en afscheid van uw dierbare zijn intens en verdrietig. Er komt heel veel op u af. Wat is er allemaal mogelijk en wat past bij u en uw dierbare? Ik denk en beweeg met u mee en neem zorg uit handen daar waar nodig. Samen werken we aan een mooi en liefdevol afscheid. Sinds 2006 werk ik als freelance uitvaartbegeleider. Dit werk past goed bij mij. Ik vind het fijn om voor mensen iets te kunnen betekenen en een bijdrage te leveren aan een waardevol afscheid.

Foto: Julie Blik

Marije

Marije freelance uitvaartbegeleidster bij Rooshert
Marije Kok


De periode rondom het overlijden ervaren mensen vaak als een aparte dimensie. Mensen benoemen het ook wel als ‘ik zit in een bubbel/roes’. Het is een vreemd gevoel dat het normale leven gewoon doorgaat op straat, op het werk en in de supermarkt. Terwijl zij zelf in een periode zitten waar tijd en energie een heel ander tempo hebben. Het is elke keer weer bijzonder om even onderdeel te zijn van deze dimensie waarin zoveel gebeurd en je als uitvaartleider zoveel kunt betekenen. Het zit ‘m vaak in de kleine dingen. Door overzicht te houden maak ik het de familie mogelijk om in dit moment zijn.

Foto: Barend van Herpe

Inge

Inge van Vuuren freelance uitvaartbegeleidster bij Rooshert Amsterdam
Inge van Vuuren


Ik ga voor het contact met mensen en schroom hierbij niet het onorthodoxe. Ik geloof dat een afscheid meer is dan alleen een afscheid. Het is ook een begin. Het is het begin van rouw en van het leven zonder de dierbare, die er niet meer is. Een afscheid dat past kan hierin troost bieden. Het is bijzonder en mooi werk om hierin te mogen begeleiden.

Pien

Pien Bakker freelance uitvaartbegeleider bij Rooshert
Pien Bakker


 

Foto: Barend van Herpe

Marthe

Marthe - gastvrouw Rooshert
Marthe van 't Hoff


Gastvrouw en assistente. Als locatiescout van films en series ben ik het gewend om te zoeken naar een zo realistisch mogelijk beeld waarin schoonheid schuilgaat. Bij het overlijden van iemand is alles zo echt als het maar zijn kan. Ik ben dankbaar dat ik als Rooshert assistent vanuit die waarachtigheid nabestaanden mag helpen om een afscheid vorm te geven dat een ieder troost. In juni 2022 heb ik mijn opleiding bij Meander afgerond.

Foto: Barend van Herpe

Pander

Pander Vos


Gastvrouw en assistente. Daar waar het nodig is aanwezig zijn met lieve aandacht en praktisch inzetbaar zijn. Dat doe ik heel graag.

De symboliek van Rooshert

De Roos
 is het symbool van trouw, liefde en dapperheid maar ook van vergankelijkheid. In de christelijke funeraire symboliek verwijst de roos naar de geestelijke mens, naar Maria en het lijden van Christus.
De Roos staat tevens symbool voor de ziel.

Het Hert
 is het rijdier van de goden en begeleider van de zielen door de duisternis naar het licht. Symbool voor de kringloop van de natuur, vergankelijkheid en wedergeboorte. Het Hert is ook het symbool van waardigheid, zachtaardigheid, onschuld en meditatie.
Het Hert als zinnebeeld voor ‘lokroep naar nieuwe avonturen’.

Reacties

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.