Aula’s in Amsterdam

Aula 's van begraafplaatsen en crematoria

Voor de begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam ontwierp Leupen in 1938 een traditioneel aulagebouw. In deze aula zijn 80 zitplaatsen en ongeveer 30 staplaatsen. Er is mogelijkheid om in de koffiekamer het afscheid te volgen via een beeldscherm.

De sfeervolle kleine aula van De Nieuwe Ooster is geschikt voor een intiem afscheid van maximaal 40 personen.

De Nieuwe Noorder is prachtig gelegen aan de Buikslotermeerdijk in Amsterdam Noord. In de aula zijn 100 zitplaatsen. Een beperkt aantal mensen kunnen ook staan bij een uitvaart, de overige gasten kunnen plaatsnemen in de wachtruimte. In de wachtruimte kan de plechtigheid ook gevolgd worden op tv schermen.

Zorgvlied is bekend vanwege de sfeervolle ligging aan de Amstel. Bij een uitvaart kan de overledene er met de boot naar toe gebracht worden. De grote aula op Zorgvlied is in de stijl van de Amsterdam school. In deze aula zijn 80 zitplaatsen en in de zijbeuken kunnen circa 70 personen staan.

’t Chalet op Zorgvlied is een prachtig houten huis waar gelegenheid is voor een intiem afscheid tot max. 20 personen.

Crematorium Westgaarde ligt aan de Ookmeerweg in Osdorp. Dit crematorium heeft drie aula’s. Een familie aula, waar het afscheid informeel kan plaatsvinden voor een klein gezelschap. Een aula tot ongeveer 70 personen. En een aula (zie foto) waar 135 zitplaatsen zijn. maar ook nog 300 mensen kunnen staan.

En u kunt ook even kijken bij begraafplaats St Barbara gelegen achter het Westerpark in Amsterdam.

Aan de andere kant van het Westerpark ligt Begraafplaats Vredenhof.

Naast de reguliere uitvaartlocaties kunt u natuurlijk ook terecht bij alternatieve locaties zoals bijvoorbeeld De Duif, De Amstelkerk, De Kromhoutwerf, schuilkerk De Hoop, De Zuiderkerk, De Westergasfabriek, Artis, De Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde, Het Rosarium etc. 

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.