paddestoelen kist, uitvaart

Milieu bewust begraven worden

De paddenstoelenkist of paddenstoelenbaar – Loop Living Cocoon™ en Loop ForestBed™

Omarm een nieuw begin na je dood. Na je dood een vruchtbare voedingsbodem worden voor de natuur en hierin helemaal opgaan. In plaats van de grond te vervuilen geef je jezelf terug aan de natuur. De cirkel is rond. De kringloop volmaakt.

De levende doodskist

De LOOP is gemaakt van mycelium dat normaal gesproken onder de grond groeit in de complexe wortelstructuur van bomen, planten en paddestoelen. Het is een levend organisme dat allerlei giftige stoffen kan neutraliseren en voeding levert aan alles wat er boven de grond groeit. Mycelium is voortdurend op zoek naar afvalstoffen om deze om te zetten in voedingsstoffen voor de omgeving.

Geen vervuiling maar levenskrachtige voeding

Door onze moderne levensstijl bevat het menselijk lichaam een hogere metaalconcentratie, meer toxines en meer microplastics dan vroeger. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat ons lichaam in totaal 219 gifstoffen bevat die de grond na begraving verslechteren. Inmiddels is de bodemkwaliteit van veel begraafplaatsen sterk vervuild en wordt deze in sommige gevallen zelfs afgevoerd als chemisch afval. De Loop Living Cocoon of Loop Forestbed kan dit probleem verhelpen dankzij het sterk zuiverende vermogen van mycelium, dat menselijke afvalstoffen omzet in bouwstenen voor de natuur.

Hoe word ik dan compost?

De kracht van de Loop is het vermogen om het lichaam na de begrafenis weer helemaal terug te geven aan de natuur en alle schadelijke stoffen hierbij te neutraliseren. Aan de kist of baar merk je niet meteen dat deze van een levend materiaal is gemaakt, omdat het mycelium natuurlijk gedroogd is. Pas wanneer de kist of baar langdurig in aanraking komt met vocht, komt het mycelium weer tot leven. Het proces van composteren start dus onder de grond, nadat de kist of baar is begraven. De kist of baar zal zelf in dertig tot vijfenveertig dagen alweer helemaal één zijn met de natuur. Vervolgens zal het composteren van het lichaam beginnen. Dat proces duurt langer en is sterk afhankelijk van het lichaam zelf, de bodemkwaliteit en de klimatologische omstandigheden. Met behulp van professoren van de TU Delft is er een schatting gemaakt dat het proces van composteren met mycelium ongeveer drie jaar duurt. Ter vergelijking: bij traditionele kisten kan dit tien tot twintig jaar duren.

Loop Living Cocoon en Loop Forestbed

’s Werelds eerste levende doodskist en baar die u weer helemaal één laat worden met de natuur. Duurzamer begraven kan niet. Meer informatie vindt u op de website van LOOP

DELEN

Meer
blogs

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.