Wensenboekje

Wensenboekje

Ons wensenboekje leidt u door de hoofdzaken van een uitvaart. Een manier om over uw uitvaartwensen na te denken en een handig document voor de nabestaanden. En u kunt het altijd weer aanpassen als u door de jaren heen andere ideeën krijgt.

Voorgesprek

U kunt altijd geheel kosteloos en vrijblijvend een afspraak met ons maken om te praten over uw uitvaartwensen. Daarvoor hoeft u niet ziek of bijna dood te zijn. Het is vaak een geruststelling om zo’n gesprek eens te voeren en daarmee ook inzage te krijgen in de kosten.

Heeft u een donorcodicil?

In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet.
Het kan troost bieden dat het overlijden niet voor niets is geweest en dat een ander een beter leven heeft met organen of weefsel van de overledene. Dat de overledene in die zin een beetje doorleeft in een ander.

Opruimen voor je doodgaat

Eigenlijk zouden nabestaanden geen troep moeten erven, vindt de Zweedse Margareta Magnusson. Als je opruimt voor de dood, haal je bovendien waardevolle herinneringen op.

Denk ook aan

Levenstestament.

Iemand machtigen voor financiën en social media (wachtwoorden!).

Financiële planning voor je dood gaat.

Adressenlijst

Het is fijn als er een lijst is met adressen en emailadressen van de mensen waarvan u wilt dat ze geïnformeerd worden als u overleden bent. U kunt direct een selectie maken: mensen die uitgenodigd worden voor de afscheidsbijeenkomst en mensen die alleen een kennisgeving ontvangen. U kunt later beslissen of u een papieren kaart wilt versturen of alleen een digitale. Of een combinatie van beide.

Spelenderwijs over dood praten

Er zijn verschillende manieren om ‘moeilijke’ onderwerpen ter sprake te brengen.
Bijvoorbeeld met behulp van een spel. Er zijn meerdere spellen speciaal hiervoor bedacht.

Herinneringsdoos, Boek, Document

Als een van de ouders van jonge kinderen gaat sterven maken de ouders soms samen een doos met daarin tastbare herinneringen voor de kinderen. Denk aan foto’s, een voorgelezen brief zodat de stem hoorbaar blijft, een plukje haar, gevonden schelpen van een gezamenlijke strandwandeling, filmmateriaal, van alles kan terecht komen in zo’n doos of in een boek. En dit kan natuurlijk deels ook digitaal zijn en bewaard worden.
Daarnaast is het waardevol om aan vrienden, kennissen, collega’s en familie te vragen om herinneringen op te schrijven. Dit kan op losse kaartjes, per email, per brief. Voor de kinderen een belangrijk document voor nu en later. Kan natuurlijk ook na het overlijden gevraagd worden aan genodigden voor de uitvaart.

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.