unieke urn, persoonlijke urn, juffrouw grafsteen

Persoonlijke, unieke urnen van Juffrouw Grafsteen

Unieke en zeer persoonlijke grafstenen, urnen en herinneringsplekken van Juffrouw Grafsteen

Op zoek naar iets anders dan de standaard grafsteen of urn?
Dat kan natuurlijk. Meerdere kunstenaars maken de mooiste dingen, ook in opdracht.

Een van hen is Juffrouw Grafsteen (Diana Veenma). Juffrouw Grafsteen maakt grafstenen, urnen en herinneringsplekken waarin u uw geliefde herkent. Ieder mens is uniek en dat mag gezien worden, ook op de laatste rustplek. Deze persoonlijke grafstenen, urnen en herinneringsplekken vervaardigt Juffrouw Grafsteen met liefde uit keramiek.

Persoonlijke benadering

Na een persoonlijk gesprek gaat Diana op basis van uw verhaal een ontwerp maken. Als dit helemaal naar wens is begint het maak-proces. Mocht u het fijn vinden dan kunt u hieraan meewerken. 

 

De roosjes urn voor Trudy

Juffrouw Grafsteen: ‘Een urn vol lieve, zachte, verschillende roosjes. Als er echte liefde bestaat dan is dat tussen deze mensen denk ik. Roze rozen moesten het worden. Het laatste wat ze samen gekocht hadden was een beeld voor in huis. Dat beeld had een bepaalde structuur. Dat wilde hij graag terugzien in de urn. Ze was dol op roze rozen, dus graag veel. En haar naam wilde hij erop. Dat hebben we in haar eigen handschrift gemaakt.’

De zeester-mini-urn

Juffrouw Grafsteen: ‘Het verhaal achter de zeester mini urn vind ik zo mooi! Een lieve vader is 13 jaar geleden overleden en de moeder onlangs. Samen zullen ze uitgestrooid worden op het eiland waar moeder vandaan komt. Hun dochter kwam met een zeester van hun eiland en vroeg of ik daar een mini urn van kon maken. Zo kan zij een klein beetje as van beide bij zich houden. Van de echte zeester maakte ik een mal en zo ontstond een zeester mini urn van porselein.

Ander werk en inspiratie

Op de website van Juffrouw Grafsteen leest u meer over haar werk(wijze) en persoonlijke aanpak. En natuurlijk ziet u  daar ook voorbeelden van andere grafstenen, urnen en herdenkingsmonumenten.

Juffrouw Grafsteen op Instagram

DELEN

Meer
blogs

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.