Wat doen we met de as?

Urnen

Urnen zijn potten, dozen of omhulsels waar de as van een overledene in bewaard kan worden. Urnen zijn er in vele vormen, uitvoeringen, stijlen en materialen. U heeft alle tijd om u rustig te oriënteren op het enorme aanbod van urnen. De as blijft minimaal 1 maand en maximaal 6 maanden bewaard bij het crematorium. En eventueel kunt u die bewaartermijn ook nog verlengen.

Urn kopen

Er is heel veel keuze in urnen en andere doosjes, potten en zakjes om as in te bewaren. Wij verwijzen u graag naar onderstaande websites in uw zoektocht naar de mooiste urn voor uw geliefde overledene. 

Monumentalista

Memento Gedenkbeelden.

Marjoke de Heer

Saskia de Rooy

Beerenberg

Studio Nim

Biodeco

Urn kopen:
Waar moet u op letten

Neem de tijd om een urn te kiezen die bij u past. Die past bij de overledene. Is het urn waar u alle as in wilt bewaren? Dan is het goed om een grote urn te kiezen.

Wilt u de urn duidelijk aanwezig laten zijn in uw huis of vindt u het fijn als de urn onopvallend is? Past de urn of het object in uw interieur? 

Een kleine urn of een mini urn is goed als meerdere familieleden een deel van de as willen bewaren. Hiervoor zijn ook heel veel mogelijkheden. Op die manier kunnen meer mensen een herdenkingsplek creëren in hun eigen omgeving.

Urnen van verschillende formaten en prijsklasse


U zult op uw zoektocht urnen van allerlei vormen, formaten en prijsklassen tegenkomen. Zoekt u een goedkope urn? Ook voor wat minder geld is er echt wel iets moois te krijgen.

Asbestemming

Al wandelend as vertrooien

Een bijzonder nieuw bedenksel is de Tolad. Een wandelstok waarin de as zit. Tijdens de wandeling door de natuur, het bos, het strand, wordt de as langzaam verspreid en zal opgaan in de aarde.

In een boom opgaan

Wilt u doorleven in een boom na uw dood? Daarvoor zijn ook verschillende mooie mogelijkheden bedacht.

U kunt de as laten verwerken in de wortels van een jonge boom of u kunt de as begraven bij een boom.

Op die manier kunt u herdenken en stilstaan, in de natuur, bij uw dierbare.

Leven na het leven

Deze lijst is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe rituelen worden bedacht en sommige beklijven, andere vervagen. Belangrijk is de aandacht en toewijding waarmee het ritueel wordt uitgevoerd. Dan wordt het een moment van betekenis in de tijd.

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.