Urnen

Wat doen we met de as?

Urnen

Urnen zijn potten, dozen of omhulsels waar de as van een overledene in bewaard kan worden. Urnen zijn er in vele vormen, uitvoeringen, stijlen en materialen. U heeft alle tijd om u rustig te oriënteren op het enorme aanbod van urnen. De as blijft minimaal één maand en maximaal zes maanden bewaard bij het crematorium. En eventueel kunt u die bewaartermijn ook nog verlengen.

In een boom opgaan

Wilt u doorleven in een boom na uw dood? Daarvoor zijn ook verschillende mogelijkheden bedacht. U kunt de as laten verwerken in de wortels van een jonge boom of u kunt de as begraven bij een boom. Op die manier kunt u herdenken en stilstaan, in de natuur, bij uw dierbare.

Leven na het leven

Al wandelend de as verstrooien

Een bijzonder nieuw bedenksel is de Tolad. Een wandelstok waarin de as zit. Tijdens de wandeling door de natuur, het bos, het strand, wordt de as langzaam verspreid en zal opgaan in de aarde.

Tolad

Urn kopen: Waar moet u op letten

Neem de tijd om een urn te kiezen die bij u past. Die past bij de overledene. Is het urn waar u alle as in wilt bewaren? Dan is het goed om een grote urn te kiezen.

Wilt u de urn duidelijk aanwezig laten zijn in uw huis of vindt u het fijn als de urn onopvallend is? 

Een kleine urn of een mini urn is goed als meerdere familieleden een deel van de as willen bewaren. Hiervoor zijn ook heel veel mogelijkheden. Op die manier kunnen meer mensen een herdenkingsplek creëren in hun eigen omgeving.

Urnen van verschillende formaten en prijsklasse

U zult op uw zoektocht urnen van allerlei vormen, formaten en prijsklassen tegenkomen. Zoekt u een goedkope urn? Ook voor wat minder geld is er echt wel iets moois te krijgen.

Een urn kopen

Er is heel veel keuze in urnen en andere doosjes, potten en zakjes om as in te bewaren. Een vogelhuisje als bewaarplek? Of liever een prachtig organisch vormgegeven wateroplosbare urn? Een turnbootje, een doosje, een koker, een glazen object? Een houten kunstwerk? Wij verwijzen u graag naar onderstaande websites in uw zoektocht naar de mooiste urn voor uw geliefde overledene. 

Leven na het leven

Memento Gedenkbeelden

Marjoke de Heer

Saskia de Rooy

Beerenberg

Biodeco

JST Woodworks

De Urnenhemel

De Gedenkwebshop 

De Mooiste Urn

De Tolad 

Urnbootje 

Kneedbare Steen

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.