Buitenuitvaart

Uitvaart in de openlucht

Wij waren altijd al groot voorstander van afscheid nemen onder de blauwe hemel, in de openlucht, buiten waar de elementen hun rol spelen en wij ons verbonden kunnen voelen met de natuur.

Sinds Corona zijn intrede heeft gedaan in ons leven en in de manier van afscheid nemen zijn er steeds vaker uitvaarten die zich grotendeels afspelen buiten de bestaande (binnen)lokaties. 

Afscheid in de natuur

Wat te denken van een boswandeling als afscheidsbijeenkomst en rouwstoet ineen? Elsbeth werd vanuit een kleine kerk waar een een klein aantal sprekers over haar spraken, naar buiten gereden op de door de familie zelfgemaakte rouwkar. Vandaar uit werd zij door de familie en vrienden door het bos naar de plek gebracht waar zij werd opgehaald door de rouwauto die haar naar het crematorium bracht.

Tijdens de afscheidswandeling werd hier en daar stil gestaan en werden er toespraken gehouden. Een gedicht werd voorgedragen terwijl de bosvogels meeluisterden en natuurlijk ook van zich lieten horen. Er werd -op  keurige afstand van elkaar- soep gegeten en een boterham genuttigd. Elsbeth werd liefdevol uitgezwaaid en de gasten vonden in saamhorigheid en in de natuur troost.

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.