Crematorium de Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost

H2?

Crematorium De Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer is een gemeentelijk crematorium en tevens begraafplaats. Steeds meer mensen kiezen voor cremeren. Sinds 2013 heeft het rijksmonumentale aulagebouw van de Nieuwe Ooster een nieuwe aanbouw waarin het crematorium gevestigd is. 

Bij de Nieuwe Ooster zijn twee aula’s aanwezig voor de afscheidsceremonie. De Jan Leupen aula en de Kleine aula. Deze sfeervolle aula’s zijn zeer geschikt voor een persoonlijk afscheid van u dierbare. 

Wilt u na afloop van de ceremonie samenkomen voor de nazit, een condoleance? Dit is heel goed mogelijk in één van de koffiekamers. De Nieuwe Ooster biedt een breed aanbod in catering. Er zijn ook alternatieve locaties voor de nazit, condoleance in de buurt zoals Grand Café Frankendael of Huize Frankendael.

De Nieuwe Ooster beschikt over unieke urnentuinen. Op de prachtige lange vijver drijven goudkleurige urnen tussen de witte waterlelies. De imposante urnenmuur is internationaal onderscheiden met diverse prijzen. Een bijzonder vormgegeven urn op een speciale sokkel? Een simpele steen in het magnoliabos? Verstrooien in het ecologisch onderhouden natuurgebied aan de rand van het gedenkpark? Het is allemaal mogelijk. Ook kan (een deel van) de as worden bewaard in een sieraad of verwerkt in een glasobject. Al dan niet speciaal voor u ontworpen.

De Nieuwe Ooster heeft zelf geen uitvaartverzorgers in dienst. Er wordt gewerkt met onafhankelijke uitvaartbegeleiders zoals Rooshert. 

De Nieuwe Ooster is gelegen aan de Kruislaan 126 in de Watergraafsmeer. Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Wilt u meer informatie en/of kostenindicatie ontvangen van een crematie de Nieuwe Ooster? Wij helpen u graag! 06 24282782

de Jan Leupen Aula op de nieuwe ooster

In de monumentale Jan Leupen aula zijn 80 zitplaatsen en ongeveer 30 staplaatsen. Als er meer genodigden aanwezig zijn dan is er mogelijkheid om in de koffiekamer het afscheid te volgen via een beeldscherm. 

De oorspronkelijke stoelen zijn bewaard gebleven en onderdeel van het Rijksmonument. Er is moderne apparatuur aanwezig voor muziek en beeld. Er is een orgel en een piano.

De aula leent zich uitstekend voor een persoonlijk afscheid. U kunt de aankleding regelen zoals u dat graag ziet, bijvoorbeeld met foto’s of persoonlijke zaken van de overledene.  De muziekkeuze kan uiteraard geheel naar eigen smaak geregeld worden. Bovendien is het mogelijk om een opname van de ceremonie te laten maken. Livestream is tevens mogelijk.

Vanuit de aula kan de kist, mand of opbaarplank met de overledene als afsluiting van de plechtigheid, indien gewenst, op indrukwekkende wijze omhoog gaan. Een uniek ritueel dat veel nabestaanden als zeer bijzonder ervaren. 

Klik hier voor een impressie.

 

De Nieuwe Ooster, aula, afscheid, crematorium, begraafplaats

De kleine aula op de nieuwe ooster

De sfeervolle kleine aula van De Nieuwe Ooster is gevestigd in de voormalige barenloods. Enkele jaren geleden is dit Rijksmonument door Bureau BiermanHenket architecten verbouwd tot een prachtige ruimte, zeer geschikt voor een kleine uitvaart voor maximaal 50 personen. 

Er is moderne apparatuur aanwezig voor muziek en beeld.

 

 

wilt u informatie of Een gesprek over een uitvaart op de nieuwe ooster?

Bel dan naar 06 24282782

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.