Rooshert Uitvaarten tijdens Corona: update per 26 juni 2021

Er is in principe geen maximum aantal personen meer dat aanwezig mag zijn bij een uitvaart.  Maar: de afstand van 1,5 meter moet mogelijk zijn binnen de ruimte. Het is en blijft dus afhankelijk van de betreffende locatie hoeveel mensen er aanwezig mogen zijn.

Coronaregels bij condoleance

Bij de condoleances en de uitvaartplechtigheid moeten aanwezigen nog altijd 1,5 meter afstand houden. Zij hebben ook een vaste zitplaats. Aanwezigen moeten een mondkapje dragen als zij zich verplaatsen. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Mogelijk is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid. Geen maximum aantal personen maar wel dient de 1,5 meter afstand gehandhaafd worden.

Bron: Rijksoverheid.nl

Gezond verstand, Corona-maatregelen en de uitvaart

Wij zullen steeds, in overleg met u, de familie waarvoor wij werken, ons gezonde verstand blijven gebruiken om zoveel mogelijk risico’s te kunnen vermijden.

De praktijk

Wij zijn mensen van de alledaagse praktijk. Wij zijn realistisch en zien dat de 1,5 meter afstand een groot probleem is. En zo begrijpelijk. Juist bij uitvaarten en tijdens de condoleance/nazit. Veel gasten zijn inmiddels gevaccineerd en dat geeft iedereen een veilig gevoel. We zullen zien waar de nieuwe vrijheid toe leidt. Hopelijk wordt het echt weer ‘normaal’ om elkaar die zo gewenste knuffel van medeleven te kunnen geven.