Uitvaart in de Duif met het NedPho strijkkwartet. Foto Ernst van Deursen

Hoe maak je een troostrijke en sfeervolle uitvaart?

Kan muziek troost bieden?

Uniek sfeervol afscheid met livemuziek.

Is er voor muziek een rol weg gelegd in het begeleiden van onze emoties in tijden van verlies, leed en rouw? Ja! Muziek raakt ons. Muziek ontwapent, verbindt, (maakt slimmer), ontroert en troost.

Verdriet wordt over het algemeen gezien als een negatieve ervaring, maar bij muziek is dat niet het geval. Mensen worden bijna letterlijk geraakt door muziek doordat het gevoelens oproept en kan aanwakkeren, waardoor specifieke hormonen vrijkomen. “Verdriet is één van de zes basisemoties en is een essentieel onderdeel van een verwerkingsproces. Zonder verdriet kunnen we heftige emotionele gebeurtenissen niet verwerken. Het ervaren van verdriet is nodig om te overleven. Een droevig gevoel, ook aangewakkerd door muziek, zorgt voor de productie van hormonen in de hersenen. Doordat we pijn voelen maakt ons lichaam endorfine aan en gaan we ons uiteindelijk beter voelen. Oxytocine of het knuffelhormoon draagt bij aan het maken van sociale verbindingen,” verklaart Mark Reybrouck, onafhankelijk muziekpsycholoog en hoogleraar aan de faculteit Letteren van de KU Leuven.

Muziek als medicijn

Muziek kan dus helen. Muziek raakt. Het activeert emoties en herinneringen in het brein. Muziek spreekt als woorden tekortschieten. Samen naar livemuziek luisteren biedt troost in een moment van verdriet. De fysieke aanwezigheid van live musici die speciaal voor u en ter ere van uw dierbare overledene, muziek spelen die misschien vertelt wat u niet kunt verwoorden, is een bijzonder cadeau in het proces van afscheid nemen.

Trio Rusanovsky

Trio Rusanovsky is een professioneel muziekensemble dat bestaat uit Leon Rusanovsky en zijn twee kinderen Julia en Arthur Rusanovsky. Hun repertoire bestaat uit klassieke muziek afgewisseld met volksliederen, jazz, tango en improvisatie.

Authentiek en uniek muziekensemble

Trio Rusanovsky presenteert een kleurrijk, levendig, melancholisch en emotioneel muziekprogramma waarbij de viool, altviool, piano en gitaar in verschillende combinaties te horen zijn. Het trio treedt op in kleine en grote zalen in binnen- en buitenland, o.a. in de Portugese Synagoge van Amsterdam, de “Grundbuchhalle” in Hamburg en de “Russian American Culture Centre” in New York.

Wat kost livemuziek bij een uitvaart?

De prijs wordt persoonlijk via mail/telefoon met Trio Rusanovsky besproken en hangt af van de wensen van de aanvrager. Luister eerst naar hun muziek en laat u verleiden.

Hoe klinkt Trio Rusanovsky?

Om een goed beeld van het ensemble te krijgen, zie hieronder links naar recente optredens bij NPO radio4 met Dieuwertje Blok, Youtube, Facebook en Instagram.

Live bij Dieuwertje Blok

Trio Rusanovsky op Facebook

Trio Rusanovsky op Instagram

Trio Rusanovsky op Youtube

Voor inlichtingen en aanvragen

Contactpersoon Arthur Rusanovsky

06 48973073 email triorusanovsky@gmail.com 

En natuurlijk kunt u ook bij ons, de dames van Rooshert, terecht voor vragen over live muziek.

DELEN

Meer
blogs

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.