Biesveld Natuurkist essen

Biesvelden Natuurkist

Natuurkisten van Biesvelden

Op bezoek in de werkplaats van Jaap de Korte: in het prachtige Brabantse landschap woont en werkt Jaap de Korte, 32 jaar. Hij maakt kisten van van schaaldelen van de Douglasspar: massief houten planken waar op sommige delen de schors nog op zit. De bekleding is van gecertificeerd jute (jute heeft tijdens het groeiproces geen chemische meststoffen nodig). Onder de bekleding en in het hoofdkussen ligt kruidenhooi. De draaglussen zijn gemaakt van sisaltouw (sisal wordt gemaakt van het blad van de agaveplant).

En dus is deze kist een waar natuurlijk product. De gebruikte materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar. Het gebruikte hout is afkomstig van de Veluwe waar de bossen worden uitgedund ten behoeve van de stimulering van de flora.

Zelfs de gebruikte schroeven, want ja Jaap gebruikt wel schroeven, zijn zo puur  mogelijk wat inhoudt dat ze gemaakt zijn van alleen de grondstof: metaal.Geen messing of rvs laagje. Deze schroeven zijn eigenlijk al verroest als ze gebruikt worden en vergaan in rap tempo als ze eenmaal in de grond beland zijn.

Indien de kist wordt gebruikt voor een opbaring dan kan de deksel gebruikt worden als plek om foto’s, tekeningen en andere dierbare dingen uit te stallen.

Voor meer informatie neemt u een kijkje op Biesvelden Natuurkisten.

En…..erg mooi: bij iedere kist wordt een vogelhuisje van het zelfde hout geleverd.

Een huisje waar nieuw leven in en uit kan vliegen.

DELEN

Meer
blogs

Wij sturen u graag het Wensenboekje.

Met behulp van dit boekje kunt u nadenken over wat u wilt. Wat zijn uw wensen voor uw eigen uitvaart? Dat kan een rustig gevoel geven. Wij sturen het heel graag naar u toe per post.